Kommunikationsutbildningar som ger 92% av examinerade jobb

Drömmer du också om att jobba som kommunikatör inom digitala medier? Nästan samtliga av de som går en av Nackademins yh-utbildningar inom media och kommunikation får jobb.

Många drömmer om att arbeta inom media och kommunikation. Med tanke på hur mycket företag investerar i digital marknadsföring finns det stora möjligheter att ro hem drömjobbet efter att du gått en relevant utbildning. På yrkeshögskolan Nackademin i Stockholm erbjuds kommunikationsutbildningar med flera inriktningar. Tack vare att teori och praktik vävs samman efter arbetsmarknadens behov ges pricksäkra kursupplägg. Faktiskt så träffsäkra att hela 92 procent av de examinerade eleverna får jobb efter studierna.

man som studerarFyra marknadsanpassade kommunikationsutbildningar

På Nackakademin finns fyra marknadsanpassade kommunikationsutbildningar:

  • Digital kommunikatör i sociala medier
  • Digital kommunikatör i sociala medier på distans
  • Digital kommunikatör med säljinriktning
  • Digital marknadsstrateg

Det ställs överlag tuffa krav på yh-utbildningarnas kvalitet. Förutom att ha en bra balans mellan teori och praktik måste de utvecklas i nära samarbete med arbetslivet, i enlighet med Myndigheten för yrkeshögskolans förväntningar. Universitetsutbildningar behöver inte förankras i arbetslivet på samma sätt och därför kan det vara en bra idé att överväga en yh-utbildning inom exempelvis media och kommunikation om du vill få kommunikatörsjobb efteråt.

LIA-praktik ger direkt kontakt med företag

LIA-praktiken utgör minst 25 procent av studietiden på Nackademins kommunikationsutbildningar. Under denna tid jobbar du som elev med relevanta arbetsuppgifter och på väletablerade företag. På så sätt bygger du successivt upp arbetslivserfarenhet som ger dig en stor fördel när du sedan ska söka kommunikatörsjobb. LIA-praktiken är en av de bidragande orsakerna till att så många av eleverna får jobb efter studierna.

Yh-utbildningar med goda möjligheter till jobb utomlands

I en nyhetsartikel från resemagasinet Vagabond berättas det att undersökningar tyder på att lusten att kombinera jobb och resande aldrig varit större. Många drömmer helt enkelt om det flexibla livet som digital nomad. Den som gärna frilansar kommer kunna botanisera i uppdragspooler efter att ha genomfört en av Nackademins kommunikationsutbildningar. För att öka chanserna till jobb ytterligare kan det vara bra att vässa cv:t med språkkurser utomlands. Freelancer, Upwork, Boostcontent, Contentor och Lionsbridge är exempel på plattformar där digitala nomader gärna letar jobb, både i Sverige och utomlands. Sverige är dessutom en stark marknad i världen och kommunikatörer med kompetens inom nordiska språk – i kombination med goda engelskakunskaper – är således eftertraktade på den internationella arbetsmarknaden.