Köp en elscooter och spara pengar på buss- och tunnelbanekort

Det blir allt dyrare att åka kommunalt i Sverige, även om det är just det som människor uppmanas till att göra. Bilen ska lämnas hemma för att det ska bli så miljövänligt som möjligt, men resekorten är idag så pass kostsamma att få har råd att faktiskt använda sig av dem. Vill du spara dina pengar till något roligare och ändå ha möjlighet att ta dig fram? Då kan en elscooter vara ett bra alternativ.

En elscooter eller elcykel fungerar som så att du enkelt kan ta dig fram på ett väldigt billigt och miljövänligt sätt. En elcykel ser nästan ut som vilken vanlig cykel som helst och kan dessutom användas på precis samma sätt. En elscooter kan likna mer en sparkcykel, men gemensamt för de båda är att de inte får överstiga 250 watt. Det krävs inget körkort för att få föra fram en elscooter och det finns i dagsläget inte heller något krav på hjälm. Att skydda huvudet är dock mycket viktigt och något som du ändå bör tänka på.

elsparkcyklar med svart handtagSpara pengar med en elscooter

Att äga en egen elscooter kommer att ge dig väldigt många fördelar. Till att börja med slipper du att lägga stora pengar på att köpa busskort eller tunnelbanekort varje månad och du behöver inte heller trängas med andra människor på väg till skolan. En elscooter kan du enkelt förvara i ditt garage eller cykelrum och det enda som krävs är en snabb uppladdning av batteriet. På så sätt slipper du dessutom lägga pengar på bensin, något du behöver med en vanlig scooter eller moped. Det finns naturligtvis även andra fördelar med en elscooter.

  • Du kan röra dig fritt när du känner för det
  • Du behöver inte anpassa dig efter busstider och tunnelbana
  • Elscootern kan förvaras inomhus utan brandrisk
  • Enkel att ladda upp och miljövänlig
  • Du sparar väldigt mycket pengar
  • Du kan med enkelhet ta dig runt på lunchrasten och snabbt komma tillbaka till nästa lektion

två kickbikes på gataKöp istället för att hyra

Vissa städer erbjuder möjlighet att hyra en elscooter vid enstaka tillfällen i utbudet mot en avgift. Visst kan du använda dig av en sådan, men inom sinom tid kommer du att ha lagt ner lika mycket pengar på att hyra som om du hade köpt dig en egen. Det är således bättre och billigare att köpa en elscooter direkt istället för att hyra varje dag.

Som student kommer du att behöva ta till många knep för att få din ekonomi att gå runt. Att införskaffa dig en elscooter är det första steget för en bättre ekonomi och dessutom fortsätta att hålla den mer stabil. Ett månadskort kostar idag 930 kronor för dig som inte har möjlighet att använda dig av rabatten på studentkortet, men även med rabatt är det en kostnad som många vill undvika så långt som det är möjligt. Satsa på en elscooter och ta dig snabbt och enkelt fram och tillbaka till skolan, mataffären, extrajobbet eller vart du nu än behöver åka.