Så ska du skriva ditt första CV

När du ska skriva ditt första CV ska du få med de allra flesta sommarjobben som du har haft. Sommarjobb är en bra start på arbetslivet och det visar på att du har en del arbetslivserfarenhet. Men ditt allra första CV bör dock inte ha största vikt på arbeten utan mer vikt på vad du är bra på och vad du kan tillföra till arbetsplatsen.

Ett CV är något som de allra flesta människorna kommer att skriva någon gång i sitt liv. Ett bra skrivet CV ger stora chanser att lyckas få det jobbet som du verkligen vill ha. I denna artikel kommer du att få lite tips och trix på hur du på bästa sätt skriver ditt allra första CV.

Detta bör du få med i ditt CV

I ditt CV bör du få med så mycket information om dig och dina arbetslivserfarenheter som möjligt. Men om du ska skriva ditt allra första CV är det en rekommendation att inte lägga allt för stor vikt på din arbetslivserfarenhet, utan mer vikt på vad du kan tillföra till arbetsplatsen. Detta på grund av att du kanske söker jobb efter examen och inte har en lång, eller någon, arbetslivserfarenhet över huvud taget. I ditt första CV bör du få med en liten ruta med information om dig själv, dock inte allt för mycket eftersom den mesta informationen om dig ska stå i det personliga brevet. Du ska även få med kontaktuppgifter till dig så att rekryteraren kan kontakta dig för en eventuell intervju. Sedan är det självklart viktigt att få med dina arbetslivserfarenheter.

Tips och trix för ditt första CV

När du skriver ditt CV är ett tips att göra en punktlista med de arbetsplatser du har arbetat på, tänk på att få med vilket år du började och vilket år du slutade på arbetet. Du ska även få med vilka arbetsuppgifter du hade. Första delen av ditt CV kan vara en kort beskrivning av dig själv, detta för att fånga rekryterarens uppmärksamhet. Ett annat väldigt bra tips är att inte ge ut dina referenser direkt i ditt CV utan skriva att du ger ut dem på begäran, detta får rekryteraren att bli nyfiken på dig.